Новини
Здоров’я

На Хмельниччині відкрили ще одну сучасну медичну амбулаторію

Відтепер мешканці села Новокостянтинів, що на Летичівщині, мають сучасну медичну амбулаторію, обладнану усім необхідним. Тут працює молода, енергійна і кваліфікована лікарка, якій люди довірили своє здоров’я, адже уклавши вже понад 2000 декларацій.

Друга в області амбулаторія, збудована за програмою “Доступна медицина”, загалом обійдеться у 8 003 965 грн. На сьогоднішній день освоєно 5 858 343 грн, з них: 5 057 956 – субвенція з державного бюджету та 800 387 – місцевий бюджет (Летичівська ОТГ).  Нагадаємо, всього на Хмельниччині заплановано відкрити 27 таких медичних закладів, повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

До слова, вже за 5 хвилин після відкриття заклад прийняв перших пацієнтів – до медичних працівників вишикувалася черга охочих виміряти тиск та зробити швидкий тест на цукор крові.

Новокостянтинівська амбулаторія обслуговуватиме 10 сіл: Новокостянтинів, Свічну, Антонівку, Кудинку, Ріжни, Копитенці, Попівці, Суслівці, Чаплю та Юрченки.

Окрім того, що для амбулаторії закуплено все необхідне, тут також прокладене оптоволокно, що забезпечить якісне інтернет-з’єднання. За словами директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Якова Цуглевича, незабаром заклад отримає і телемедичне обладнання, яке дозволить в режимі онлайн проводити медичні консультації з вузькими спеціалістами не лише районного та обласного рівня, а й з лікарями провідних медичних закладів країни.

Лікарка в приміщенні амбулаторії планує не лише працювати, а й жити, адже частина його має житлове призначення. Також для амбулаторії придбано автомобіль, що повністю відповідає критеріям Міністерства охорони здоров’я щодо транспортних засобів для сільської медицини. Він сертифікований на відповідність вимогам активної, пасивної безпеки та захисту довкілля згідно з міжнародними технічними регламентами. Вартість автівки становить 578 282 грн.

 

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS