Новини
Суспільство

На Хмельниччині знову виявили несанкціонований викид сміття

«Подарунок зі Львова» – так назвали мешканці Старої Синяви, величезну купу сміття, яка з’явилася наприкінці вересня на вулиці Грушевського на території колишнього сільськогосподарського колективного підприємства «Здобуток Жовтня» (у силосній ямі). На смітнику виявили квитанції, використані квитки та цінники із написами «м.Львів».

Перший заступник селищного голови Андрій Карпушин, який виїхав на місце несанкціонованого викиду сміття, залучив до розслідування події правоохоронні органи та прокуратуру. На місці було встановлено, що сміття, в якому знайшли чорнетки-табелі, квитанції, обгортки зі Львова, орієнтовно потрапило на цю територію в ніч на 30 вересня, повідомляє сайт Старосинявської громади.

Під час проведення слідчих дій сміття зберігалося на місці викиду, як доказ. Після дозволу правоохоронних органів силами працівників комунального підприємства селищної ради сміттєзвалище ліквідоване, тверді побутові відходи вивезені на центральне сміттєзвалище. Також Старосинявська селищна рада організувала роботи з розчистки території, а селищний голова звернувся до правоохоронних органів щодо надання інформації про виявлення власника сміття. Оскільки воно було вивезене за кошти селищної ради, така  інформація необхідна для отримання відшкодування за ліквідацію несанкціонованого смітника та створення дискомфорту мешканцям селища.

Оскільки подібна ситуація може повторися, що, в свою чергу, призведе до чергових незапланованих витрат з селищного бюджету, мещканців селища попросили уважно придивлятися до підозрілих вантажівок (особливо фур). Крім того, для спостереження за територією населеного пункту селищною радою встановлено приховані відеокамери.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS