Новини
Події

У Хмельницькому проходить хресна хода православних вірян

Приурочена вона до одного з головних православних свят – Покрови Пресвятої Богородиці, яке відзначається 14 жовтня, та з нагоди Дня захисника України. Вже п’ятий рік поспіль православні віряни протягом двох днів обходять 12 храмів міста, аби помолитися за здоров’я, злагоду та мир.

Щоб у нас у всіх була радість, щоб животворящі страждання Ісуса Христа, які він здійснив на хресті, очистили нас, допомогли нам змінитися. Щоб люди трохи замислилися над своїм життям, що, крім мирського життя, є ще духовне, що потрібно обов’язково не забувати Бога, – пояснив протоієрей Олександр.

Загалом до ходи залучається близько 700 учасників. Кожен іде зі своїми думками та проханнями до Божої Матері. Люди несуть ікони та моляться.

Ми просимо Матінку Божу, Покрову Пресвятої Богородиці, щоб вона нас покрила своїм омофором, щоб вона дарувала кожній родині і кожній людині все, що потрібно, щоб Бог дарував, – каже директорка Музею православ’я України Марія Добровольська.

В кожній церкві хода зупиняється. Священнослужителі читають велику кількість записок за здоров’я, які подавали віряни, служать молебень та вирушають у інший храм.

Детальніше у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS