Новини
Суспільство

У Кам’янці-Подільському хочуть підвищити вартість проїзду в маршрутках

У Кам’янці-Подільському планують підвищити вартість проїзду. Це питання обговорювали днями на громадських слуханнях. Йдеться про тариф у 6 замість 5 гривень, інформує “Є”.

Як розповіли виданню у міській раді, на зустріч прийшло лише 32 особи і переважна більшість з них були власники та водії маршрутних автобусів. Вони надали економічні розрахунки і наполягали на тому, що вартість проїзду у маршрутках має становити не п’ять гривень, як зараз, а шість і навіть сім. 

“Пояснювали вони це тим, що заробітна платня водіїв надто низька, а запчастини та паливо для автомобілів дорогі. Дані розрахунки перевірили працівники Департаменту економіки і підтвердили їх правильність. Майже одноголосно усі присутні проголосували за підвищення вартості проїзду до шести гривень”, – розповів заступник міського голови Кам’янець-Подільського Сергій Бабій.

Аби рішення вступило в силу, за нього мають проголосувати члени виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради на найближчому засіданні, яке відбудеться за два тижні. Якщо виконавчий комітет підтримає це рішення, проїзд у маршрутках міста з 1 листопада становитиме шість гривень.

Нагадаємо, у Кам’янці-Подільському через відсутність водіїв щодня в гаражах простоюють щонайменше 10 маршруток. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS