Новини
Події

Зі зброєю та піснями у Хмельницькому зустріли День захисника України (ФОТО)

Напередодні державного свята – Дня захисника України у Хмельницькому влаштували патріотичний фестиваль «Лицарський хрест». Захід також був приурочений до свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня утворення Української повстанської армії.

Протягом неділі у центрі міста – на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка – можна було побачити одягнених в історичні костюми реконструкторів та сфотографуватися з ними, подивитися та потримати в руках різноманітну зброю, придбати сувенірну продукцію, зробити благодійний внесок, послухати виступи молодих виконавців української пісні та поезії.

На майданчику фесту працювали тематичні локації: алея громадських організацій, стрілецьке містечко, містечко українського добровольця, локація реконструкторів ХХ століття, дитяча локація, дебатна школа, показові виступи з бойових мистецтв, чемпіонат з розбирання та складання автомату Калашникова.

Найактивнішими глядачами концертної частини фестивалю, як завжди, були найменші хмельничани – вони підтанцьовували та аплодували виконавцям, а також уважно спостерігали за тим, що відбувається на сцені. Молодь, традиційно, підтягнулася у центр міста ближче до вечора, коли над майданчиком біля кінотеатру ім. Т. Шевченка залунали рокові ритми.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS