Новини
Події

На Хмельниччині агрофірма незаконно використовувала землі аграрного ліцею

На Хмельниччині професійно-технічному навчальному закладу повернули 85 га землі вартістю більше 2,5 млн грн. За інформацією прокуратури, землю незаконно використовував приватний агровиробник.

“Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено факти незаконного використання приватним агровиробником земель, наданих державою у постійне користування професійного аграрного ліцею. Встановлено, що між навчальним закладом та товариством укладено договір, відповідно до якого у користування суб’єкта господарювання  передано земельну ділянку площею 85 га та вартістю більше 2,5 млн грн, розташовану на території Ізяславського району”, – розповіли у прокуратурі.

Утім, під виглядом цього правочину насправді приховано оренду землі, призначеної для дослідницьких та навчальних цілей. В порушення вимог законодавства ця земельна ділянка фактично використовувалась агрофірмою для отримання прибутку.

Окрім цього, повноважень розпоряджатись цією землею, за відсутністю рішення відповідного органу влади та без проведення аукціону, професійно-технічний навчальний заклад не мав.

Відтак, прокуратура звернулась до навчального закладу та Міністерства освіти і науки України з листом про усунення порушень вимог законодавства та розірвання зазначеного договору. Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, за результатами вказаного реагування спірний договір достроково розірвано, а ділянку вартістю понад 2,5 млн грн повернули законному користувачу.

 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS