Новини
Суспільство

У Хмельницького з’явилось нове місто-побратим

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин 14 жовтня підписав Договір про налагодження побратимських відносин з містом Шицзячжуан (Shijiazhuang), що в Китаї. Про це міський голова написав на сторінці у Фейсбуці.

Як він зауважив, фактично, взаємини між цими містами розпочалися ще в 1998 році угодою про партнерство. Кілька разів делегації з Хмельницького відвідували Шицзячжуан (тут, до слова, добре про це пам’ятають). З 2009 року відносини було втрачено. 

“Зараз Шицзячжуан зовсім інше місто, чисельність виросла у понад 10!!! разів. Все збудовано за останні 5-6 років! Тепер на запрошення китайської сторони беру участь у низці заходів і підписую Договір про налагодження побратимських відносин. Приємно, що китайці помітили стрімкий розвиток нашого міста, його інвестиційну привабливість, лідерство в різних рейтингах і запропонували нову угоду”, – написав Олександр Симчишин.

Договір передбачає широке співробітництво між містами у сфері економіки, торгівлі, новітніх технологій, медицини, освіти, науки і техніки, культури, охорони навколишнього природного середовища.

Для довідки: Шицзячжуан – центр провінції Хебей, населення понад 11 млн осіб, лідер в галузях біомедицини, IT – технологій, авіації та текстильної промисловості. Саме ці напрямки і максимально обговорили щодо подальшої співпраці.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS