Новини
Суспільство

Нічним хмельницьким дрифтерам загрожує штраф у 255 гривень

Як ми уже повідомляли, 8 жовтня о 23.00 у центр Хмельницького викликали поліцію в зв’язку з тим, що двоє водіїв на перехресті вулиць Подільської та Кам’янецької, влаштували небезпечні перегони в стилі “дрифт”. Відповідне відео очевидці події виклали у Фейсбук. Наразі водіїв, любителів екстремальної їзди, розшукує поліція.

За словами поліцейської роти №4 батальйону управління патрульної поліції в Хмельницькій області Роксолани Середюк, обидва водії порушили вимоги дорожнього знаку “Рух по смугах” 5.16. Під це підпадає частина 1 статті 122 КУпАП, санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі 255 гривень на обох водіїв, повідомляє UA:Поділля.

Що ж до можливостей реалізувати своє бажання поекстремалити за кермом, то у Хмельницькому вони є. За словами голови Федерації автоспорту у Хмельницькій області Захара Карпишина, дрифтувати, не порушуючи правила дорожнього руху можна спеціальних майданчиках.

“Законно їздити на спеціальних майданчиках, типу нашого аеропорту, коли ми проводимо змагання. У нас відводиться для цього конкретний майданчик, у нас там є дрифт-шоу, і всім, хто хоче, ми дозволяємо ним скористатися. Ми катаємося майже кожного місяця, раз у два тижні на території аеропорту робимо міні-змагання, щоб наші пілоти, люди, які їздять по місту, порушують, могли там випустити свою енергію”, – коментує Захар Карпишин.

Попри те, у Хмельницькому досить часто уночі можна чути потужне ревіння моторів…

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS