Новини
Суспільство

У Нетішині висадили майже сотню молодих дерев

Кілька десятків колишніх працівників Хмельницької АЕС, які перебувають на заслуженому відпочинку, взяли участь у акції «Посади дерево – збережи планету». Вони висадили майже сотню молодих дерев.

Учасники акції поставилися до заходу, як до справжнього свята, працювали завзято і старанно, з гарним настроєм і піднесенням. Заздалегідь підготовлені саджанці були висаджені  у підготовлені лунки.

Пенсіонери ХАЕС розповіли, що восени вони не лише саджають нові дерева, а також підкопують їх, готують до зими.  Навесні дивляться, що прижилось, а що – ні, доса­джують нові на місці загиблих чи зламаних.

«Найбільше нас турбує, що байдужість і невігластво людей призводять до загибелі саджанців. Їх нищать собаки, яких тут вигулюють, ламають діти, а дорослі мовчки споглядають за цим. Проте, скільки буде наснаги і сил, стільки й будемо проводити цю акцію. Маємо ідею закласти алею пенсіонерів»,- зазначила активістка заходу Людмила Малько.

Колишні правників електростанції причетні не тільки до закладання алей, а й є постійними учасниками різних екологічних акцій з прибирання території міста.

«Сподіваємось, що наш ентузіазм не пропаде даремно. І наш Нетішин буде виглядати як зелений, квітучий сад!» – наголосила під час проведення акції голова цехкому пенсіонерів Ольга Яськів.

Інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS