Новини
Суспільство

Районна лікарня на Хмельниччині отримала благодійну допомогу з-за кордону

Напередодні свята Покрови дитяче відділення Ізяславської центральної районної лікарні отримало три нові сучасні лікувальні прилади: інгалятор, пульсоксиметр та апарат для гальванізації й електрофорезу.

Регулярне придбання лікувальними закладами нового обладнання за бюджетні кошти – досить буденне явище. Але в Ізяславі трапилася неординарна подія. Прилади вартістю майже 25 тисяч гривень були куплені не за бюджетні гроші. І навіть не коштом котрогось з багатих кандидатів у депутати, які люблять у такий спосіб завойовувати прихильність населення перед виборами, повідомляє прес-служба Ізяславської РДА.

Новітні ефективні прилади з’явилися в центральній районній лікарні завдяки фінансовій допомозі іноземного благодійника. Ним став міжнародний фонд «Нью Бегіннінс» («Нові починання»), заснований Патрисією Гаррісон, громадянкою Великобританії, великим другом українських дітей.

Звідки Патрисія Гаррісон дізналася про Ізяслав, про потреби районної лікарні та чому вирішила надати нам фінансову допомогу? Все почалося з того, що уродженець Тернавки Анатолій Ковальчук, перебуваючи на малій батьківщині, поділився із Тернавським сільським головою Василем Мельником інформацією про знайомство із панні Гаррісон і плідну взаємодію з фондом «Нью Бегіннінс» в часи його праці на посаді заступника голови Бориспільської райдержадміністрації. Тоді завдяки фінансовій допомозі британських благодійників було зроблено дуже багато добрих справ для дитячого відділення Бориспільської центральної районної лікарні і реабілітаційного закладу для дітей-інвалідів.

З ініціативи Тернавського сільського голови відбулася зустріч з головним лікарем Ізяславської центральної районної лікарні Олександром Агапієм, який розповів про першочергові потреби дитячого відділення медичного закладу. Відразу ж до Фонду направили листа з проханням розглянути можливість надання благодійної допомоги для придбання лікувальних приладів. Згодом надійшла позитивна відповідь, а через деякий час – повідомлення про обсяг наданих коштів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS