Новини
Культура

У Хмельницькому презентували арт-проект «Unison»

Спільна виставка одразу двох поколінь художників відкрилась у Хмельницькому обласному художньому музеї. «Unison» – іронічний погляд батька та сина, Сергія та Іллі Школярів, на нашу буденність з її щоденними комедіями та нісенітницями. І хоча художники мають різний досвід, рівень знань й навички, саме у спільній творчості митці взаємно компенсують ці недоліки.

Як зауважує творчий дует: спільна творчість є практичним втіленням родинного гасла: «Пізнати життя у максимально зручний, комфортний та креативний спосіб».

«Щоранку, дорогою до школи, я розважав Іллю сюжетами різних хоррорів, до яких він виявив дикий інтерес. Виходили досить страшні історії, якби Ілля не вставляв в них жарти. І несподівано ми помітили, як гармонійно в них уживаються і моторошне, і смішне. Ці дві категорії чудово доповнили одна одну, і, не зважаючи на абсолютну несхожість, в своїй суті мали одне коріння. Ірраціональне. Так ранкові розваги перетворилися на серію жахливих казок з пари пропозицій – такі собі концепти на стику жанрів, в яких я вже чітко бачу його почерк. Дитині легше жонглювати такими категоріями, можливо, тому, що він все ще ставить питання. Начебто смішно, начебто моторошно, але в підсумку – це не те, про що ви подумали», – розповідає Сергій Школяр.

В експозицію увійшли живописні та графічні роботи, доповнені просторовими скульптурами – об’єднані спільною темою надзвичайностей звичайного світу та його фантастичними мешканцями.

Веселі каламбури та дотепні дописи прикрашають більшість робіт виставки.

Винайдені художниками діалоги супроводжуються образотворчим описом, чим створюють ефект повноцінного коміксу-легенди.

Митці впевнені, що тільки відкритий до розвитку й споглядання розум знайде свою унікальну історію у роботах проекту «Unison».

Ознайомитись з дивовижними світами «Unison»-у можна у Хмельницькому обласному художньому музеї до 21 листопада.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS