Новини
Інфраструктура

У Славуті будують дорогу стратегічного значення

Важливою дорожньою артерією має стати дорога на вулиці Петра Сагайдачного, будівництво якої наразі триває у Славуті. Будучи частиною інфраструктури Індустріального парку, вона забезпечить під’їзд як до нього, так і до митниці та низки потужних славутських підприємств. Це буде дорога промислового, стратегічного значення, повідомляє прес-служба Славутського МВК.

“Дорога будується за новими технологіями. Важливо, щоб вона витримувала максимальне навантаження. Тому для її будівництва використовується бетон, який є одним із найміцніших матеріалів. Він більш стійкий до зносу, не деформується при спекотній погоді і під впливом важкого транспорту, відповідно, на дорозі не виникає колій. Якщо зупинитися на пластичності, в’язкості, тріщиноутворенні і усадці, то найкращим матеріалом для армування і для посилення цих властивостей є фібра, яка також тут застосовується”, – коментує міський голова Василь Сидор:.

Рекомендована товщина бетонного шару повинна становити не менше 17 см, але оптимальною товщиною під великі навантаження є 20-25 см. Цієї норми дотримуються при будівництві.

За словами міського голови, наявність такої дороги допоможе звільнити місто від вантажного транспорту та покращить інфраструктуру Індустріального парку, створення якого було задекларовано державою.

“Ми сподівалися, що вона нам допоможе. Але, на превеликий жаль держава не виділила жодної копійки ні на комунікації, ні на дороги. Усі роботи виконуються за рахунок коштів міського бюджету. Це дуже накладно, адже ми могли їх використати на інші цілі”, – зазначив Василь Сидор.

І додає: завдяки будівництву комунікацій та дороги у міста буде більше шансів залучити інвесторів та розвивати цю територію (а це біля 100 га землі), створювати нові робочі місця та зміцнювати економічний потенціал міста.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS