Новини
Культура

Відчайдушне мистецтво представили у Хмельницькому на молодіжному арт-фесті

«Сoming soon» – фестиваль, який 18 та 19 жовтня у Хмельницькому об’єднав молодіжну спільноту, охочу до саморозвитку та презентації громаді своїх арт-досягнень.

Дослівно назва фесту з англійської перекладається як «чекайте скоро». Як зауважують організаторки фестивалю Анастасія Романова та Тетяна Чухно, саме процес передчуття перед цікавинками й загадками мистецтва є найціннішим.

Організований ініціативною громадою «Stand By», фестиваль має на меті не тільки підвищення інтересу громади до молодого мистецтва, а й поширення знань про здобутки українських митців.

Хоч створена ініціативна громада була влітку цього року, молодіжне об’єднання вже має амбітні плани на поширення мистецтва краю та України закордоном.

Всі заходи «Stand By» розміщує виключно в Instagram. Як кажуть організаторки, саме у цій мережі сконцентрована цільова група діяльності проекту – молодь від 18 до 25 років.

Фестиваль «Сoming soon» став першим глобальним заходом, програма якого складається з культурно-просвітницьких лекцій, дискусій, презентацій, перформансів та відкритих літературних читань.

В якості спікерів організатори запросили до Хмельницького молодих митців: харківську письменницю Тару Ссонберг, київського сценариста Івана Ткаченка та місцевих молодіжних активістів.

Гендерні стереотипи, неперекладна література, «синдром Сальєрі», вплив наркотиків на творчий процес – тільки частина соціальних тем, піднятих в лекціях фестивалю.

Активна молодь Хмельницького впевнена: подібні фестивалі є зручною та доступною платформою для представлення свого відчайдушного мистецтва суспільству та пошуку саме свого глядача, для якого твориться новий арт.

Вже влітку 2020 року молодіжка «Stand By» планує провести на території парку «Молодіжний» мистецький open-air.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS