Новини
Суспільство

На Хмельниччині презентували освітній проект для майбутніх матерів

Чи усі майбутні мами знають про свої права? Дуже часто породіллі не можуть знайти чіткої відповіді на багато важливих питань. Як зареєструвати дитину? Який статус, права та пільги має одинока мама? Як оформити допомогу при народженні дитини? Відповіді на ці та багато інших питань почули у Дунаївцях майбутні матері на лекції під символічною назвою «Мама має право».

Здебільшого молоді матері відповіді на запитання шукають в Інтернеті, а точніше – у соціальних мережах. Але думка спеціалістів є важливою, особливо, якщо відповіді на запитання є такими потрібними.

«Така система доступу до інформації набагато зручніша, тому що нам все одно потрібно відвідувати «школу батьківства», і на цій базі буде зручно отримувати інформацію, яка буде полегшувати подальше життя», – каже одна з майбутніх мам.

Впевнений в успіху цієї справи і керівник Дунаєвецького пологового відділення. Зізнається: багато жінок, які приходять народжувати, навіть не розуміють, з чим їм доведеться зіткнутися далі. І тим більше не знають, як вчинити у тій чи іншій ситуації.

Майбутні матусі змогли дізнатися максимум інформації про свої права, щоб у майбутньому захистити себе та свою дитину.

«Мама має право» – це проект, покликаний роз’яснити мамам та породіллям їх права та обов’язки, з якими вони стикнуться в перший рік народження дитини та безпосередньо після народження малюка. Донедавна він діяв в рамках Хмельницького, Кам’янця-Подільського та Старокостянтинова.    Тепер ми відкрили його в Дунаївцях. Сподіваємося, що Дунаєвеччина стане новою віхою продовження функціонування цього проекту. До лекцій в рамках «школи молодого батьківства» будуть долучатися і працівники управління соціального захисту на місцях, і працівники відділу реєстрації актів цивільного стану, і працівники органів податкової служби», – коментує начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти управління юстиції області Зоряна Давидчук.

Також під час зустрічі анонсували найближчим часом проекту «Є малятко», який включає в себе 10 послуг за однією заявкою. Він дозволить батькам отримати в електронному вигляді послуги, пов’язані із народженням дитини.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS