Новини
Події

Суд по справі побиття бійця АТО у Хмельницькому знову перенесли

Інцидент між скандальним блогером з Житомира Артуром Сороченко та хмельницьким бійцем АТО Володимиром Баулою стався ще влітку. Нагадаємо, тоді між чоловіками виникла суперечка щодо війни на сході України, в результаті якої блогер вдарив в обличчя ветерана АТО. Правоохоронці зайнялися цією справою лише після того, як у мережу виклали відео, відзняте під час бійки. Блогера шукали по всій країні близько місяця і затримали 18 серпня у Миколаєві. Але чоловік недовго пробув під вартою – вийшов під заставу у понад 40 тисяч гривень.

Сьогодні, 21 жовтня, було скликано вже третє підготовче судове засідання по справі. На попереднє Сороченко не з’явився. Цього ж разу прийшов, у супроводі десятка молодиків. Виглядало, що вони охороняють його від активістів, які раніше вже встигли після судового засідання облити чоловіка рідиною, схожою на сечу.

Спілкуючись з журналістами, Сороченко пояснив, що він «не бачить у цій справі політичної складової». Мовляв, виник побутовий конфлікт, за який він уже вибачився і розкаявся.

Чи правда це – наразі невідомо, адже потерпілий боєць на суд не з’явився. Саме тому засідання знову перенесли – на 15 листопада. Крім того, не має поки що позиції щодо захисту підозрюваного його адвокат Анатолій Стасишин. Каже лише, що свою провину його підзахисний визнає.

Прийти до суду на наступне засідання закликає депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик.

«Він сказав, що Росія ні з ким не воювала. Відкрито показав свою антиукраїнську позицію. Тим самим він образив усіх, тому справа набула такого розголосу», – коментує депутат.

Звинувачують Артура Сороченка за статтею «Хуліганство». Санкція передбачає штраф від 8500 до 17000 тис. грн, арешт до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS