Новини
Здоров’я

Третя медична сільська амбулаторія відкрилася на Хмельниччині

Збудована за програмою “Доступна медицина” в Хмельницькій області, третя амбулаторія відчинила свої двері для 1,5 тисячі жителів Квітневого, Окопа, Весняного, Соснівки та Соснівочки, що на Білогірщині.

Отримати кваліфіковану первинну медичну допомогу сімейного лікаря, а невдовзі завдяки телемедичному обладнанню і консультації вузьких спеціалістів, зробити профілактичні щеплення дітям, зробити кардіограму чи швидкий тест на цукор, отримати рецепт на “Доступні ліки” та ще багато медичних послуг зможуть пацієнти Квітневської амбулаторії, адже тут є все, що потрібно для цього, обладнання, медикаменти, а також автомобіль, який дасть можливість лікарю виїжджати до околишніх сіл.

Всього на будівництво цієї амбулаторії витратили 8 мільйонів  350 тисяч гривень з державного бюджету. Також співфінансування у розмірі 10% виділила філія “Рідний край” ПРАТ “Зернопродукт МХП”, повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

Поки що пацієнтів будуть обслуговувати дві лікарки з Білогірського ЦПМСД, але невдовзі сюди прийде працювати молодий лікар, що завершує навчання. Для нього в будівлі медичного закладу передбачене окреме житло.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS