Новини
Суспільство

У хмельницькому парку поменшало ведмедів

Велике переселення у хмельницькому парку імені М. Чекмана відбулося у вихідні. У суботу тут зустрічали волонтерів Благодійного фонду «Міжнародна організація Лоренса Ентоні» в Україні. Саме вони забрали на реабілітацію двох найпопулярніших мешканців зоокуточка – Алісу та Тімку.

За словами виконуючого обов’язки директора КП «Парки і сквери м. Хмельницького» Олександра Боднарчука, тварини потребують реабілітації, оскільки тут, на місці, їм не можуть забезпечити повноцінне природне існування.

Поки такою місциною стане приватний центр у місті Василівка, що у Запорізькій області. Там на клишоногих чекає низка обов’язкових процедур. За словами волонтерів, тварин необхідно стерилізувати, перевірити чи Аліса не вагітна, взяти кров на аналіз.

Дорога до місця тимчасового проживання хмельницьких ведмедів зайняла близько 15 годин. У понеділок журналісти МТРК Місто зв’язалися з волонтеркою Анною Масяч. Жінка каже: дісталися до Запоріжжя без особливих труднощів, Тімку вже оглянув стоматолог, Алісу дивитиметься офтальмолог. Куди саме після реабілітації вирушать хмельницькій ведмеді – невідомо. Волонтери розглядають національний природний парк «Синевір» або ж реабілітаційний центр у Румунії.

Тим часом вольєр, що у зоокутку парку ім. М. Чекмана, довго не пустуватиме. Після ремонту тут житиме син Аліси та Тімки – дворічний Балу.

Детальніше – у сюжеті.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS