Новини
Суспільство

Рятувальники Хмельниччини отримали спецтехніку за сприяння НАТО

Рятувальники Хмельниччини сьогодні, 24 жовтня, отримали спеціальну техніку від Агентства НАТО. Про це повідомляється на сайті обласних надзвичайників.

“Два новенькі екскаватори-навантажувачі JCB передані групі піротехнічних робіт “Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, яка з 2010 року є одним із співвиконавців проєкту Трастового фонду НАТО з утилізації застарілих боєприпасів, що представляють загрозу для зберігання та використання”, – йдеться у повідомленні.

Сертифікат на спецтехніку рятувальникам вручив керівник офісу NSPA в Україні Василь Литвинчук, який зазначив, що одним із напрямків діяльності агенції НАТО в Україні є гуманітарна місія щодо розмінування територій від наслідків війн. Тож і надалі триватиме співпраця з рятувальною службою Хмельниччини задля забезпечення її спеціальною технікою.

Як відзначають у прес-службі, за дев’ять років у рамках проєкту на полігонах ДСНС було знищено більше 500 тис. одиниць непридатних артилерійських та касетних боєприпасів, мін, авіаційних ракет, а також більше 1000 тонн вибухових матеріалів. Кожен із вибухонебезпечних предметів потребує особливого знищення, їх потрібно викладати у траншеї на глибину 4-6 м, а для цього потрібна спецтехніка, екскаватори та великовантажні автомобілі для їх перевезення до полігонів.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS