Новини
Суспільство

Чи готові міста Хмельниччини до опалювального сезону

У Хмельницькому та Кам’янці-Подільському з понеділка, 28 жовтня, збираються опалювати житлові будинки. А от в Шепетівці з котелень зникло обладнання.

“У зв’язку з погіршенням погодних умов, подача тепла в домівки кам’янчан розпочнеться з наступного тижня. Надаємо, що в закладах освіти опалення запустили ще 8 жовтня. В медичних установах – за заявами головних лікарів”, – розповіли у міській раді.

Хмельницький також повністю готовий до нового опалювального сезону. Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Олександр Симчишин.

“Ще з 3 жовтня під час похолодань опалюємо школи, дитсадки, медичні заклади. З понеділка плануємо поступово запустити опалення і в багатоквартирних будинках. Підготовка до осінньо-зимового періоду 2019-2020 тривала ще з квітня місяця, і розпочалася одразу після завершення попереднього опалювального сезону! Сани ми завжди готуємо влітку!” – написав мер.

Як він розповів, на вулиці Водопровідній, 48 розміщена сучасна, енергоощадна котельня. Це один з найбільших об’єктів модернізації за останній рік, вартість робіт, проведених тут – понад 5,5 млн гривень. Котельня обслуговує і багатоквартирні будинки, і соціальні об’єкти. Головне – потужності при модернізації розраховували так, щоб у майбутньому вона могла обслуговувати Палац спорту і Льодовий палац, які будуть поруч на Прибузькій.

Загалом у цьому році в місті модернізували 5 котелень. Замінили понад 5200 м труб на попередньоізольовані (за останні роки вже майже 25 000 м нових мереж), збудували когенераційну установку (наші підприємства на 100% забезпечені власною електроенергію і на відміну від інших не купують жодного кіловата, в навпаки продають).

А от у Шепетівці фактично знову зривається опалювальний сезон. ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”, яке кілька років поспіль користувалось комунальним цілісно-майновим комплексом “Шепетівське підприємство теплових мереж”, не мало наміру повертати майно у власність міської громади навіть після того, як ще у травні суд ухвалив таке рішення.

Побачивши, що директор “Енергоінвесту” добровільно добро не віддасть, міська влада прийняла рішення вилучити  його примусово. Під час інвентаризації виявилось, що з котелень зникло обладнання. Загалом без автоматики залишилося 17 котлів.

У зв’язку з такою ситуацією директор підприємства тепломереж написав заяву у поліцію. В заяві він просить розпочати негайно розслідування за фактом зникнення майна підприємства, а також дати правову кваліфікацію правопорушенням, вчиненим керівництвом ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS