Новини
Культура

Музейникам Хмельниччини показали таємниці Меджибожа

П’ятий музейний форум стартував у Меджибожі у п’ятницю, 25 жовтня.  Платформа для спілкування, обміну досвідом та актуальними практиками серед професійного кола музейників цьогоріч була присвячена 200-річчю першого музею у Меджибізькій фортеці.

Так, музейна установа прочинила двері Меджибізької фортеці для відвідувачів ще 10 жовтня 1819 року при дворянському повітовому училищі князя Адама Єжи Чарторийського.

В рамках форуму науковці музею ініціювали також XIX науково-краєзнавчу конференцію «Стародавній Меджибіж в історико-культурній спадщині України і Східної Європи».

До участі добирались тези доповідей за темами: історія, теорія, практика музейної справи. Підсумком наукового пошуку стало видання вісника «Меджибізький замок».

Екскурсійною родзинкою форуму стала презентація постійних і спеціальних експозицій ДІКЗ «Межибіж» – екскурсійна подорож для учасників події пройшла під гаслом: «Великі таємниці великого Меджибожа».

26 жовтня в денній програмі заходів заплановані тематична екскурсія «Вавилон між Богами» та фахова панельна дискусія «[Р]еволюція музею».

Для поціновувачів нічного відпочинку та старовинних легенд організатори форуму підготували традиційну таємничу гостину – осіннє етно-шоу «Гарбузова ніч OPEN AIR у Меджибізькій фортеці».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS