Новини
Події

У Нетішині суд притягнув до відповідальності учня за підробку довідки

У Нетішині учень самостійно виготовив довідку про свою непрацездатність. Суд визнав його винним у підробці документів і притягнув до відповідальності. Про це повідомляє у Фейсбуці Ювенальна превенція Нетішинського відділення поліції.

22 жовтня цього року набула чинності ухвала Нетішинського міського суду Хмельницької області про застосування відносно 17-річного підлітка примусових заходів виховного характеру, його передано під нагляд родичам”, – йдеться у повідомленні.

Учень не хотів гризти граніт науки і власноручно виготовив довідку про свою нібито тимчасову непрацездатність. Інспектор ювенальної превенції Нетішинського відділення поліції не оминула увагою причин пропуску занять. Під час таких заходів виявила кримінальне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

“На щастя, суд завжди враховує не тільки суспільну небезпеку діяння, а й інші обставини злочину, зокрема, вік правопорушника, ступінь його соціалізації, щире каяття. Тому, на цей раз звільнив підлітка від кримінальної відповідальності, застосувавши виховні заходи”, – розповіли у поліції.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS