Новини
Події

На Хмельниччині вилучили 172 кг незаконно добутої риби

За десять днів на Хмельниччині вилучили 172 кг незаконно добутої риби. Про це повідомляє Хмельницький рибоохоронний патруль.

Із 17 по 28 жовтня 2019 року дрибоохоронці зафіксували 27 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП, п’ять – за ч. 3 ст. 85 КУпАП та 11 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 6 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 172 кг водних біоресурсів та 8 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 425 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 4 318 грн», – повідомив в.о. керівника рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.

Наприклад, 25 жовтня місцевий мешканець здійснював незаконний вилов риби сіткою на р. Іква, поблизу с. Олексіївка Старосинявського району. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 255 грн.

На громадянина складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до районного суду за місцем скоєння правопорушення.

У той же день рейдові групи виявили продаж риби без документів на ринках області. Із порушеннями торгували в м. Кам’янець-Подільський і м. Красилів. Інспектори вилучили 35 кг та 13 кг риби відповідно.

На всіх осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцями скоєння правопорушень.

Нагадаємо, Хмельницький рибоохоронний патруль виявив незаконний продаж раків.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS