Новини
Інфраструктура

Компанії з Кореї зацікавлені у співпраці з Хмельницькою АЕС

30 жовтня на Хмельницькій АЕС відбулася технічна нарада із представниками провідних корейських компаній у галузі енергетики Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) та Doosan, зацікавлених у співпраці з Енергоатомом.

Візит розпочався із ознайомлення іноземних гостей з відновлювальними роботами на турбогенераторі першого енергоблока, після якого відбулася ділова зустріч за участі керівництва Хмельницької АЕС, повідомляє інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”.

У ході зустрічі іноземні гості цікавилися різними етапами модернізації генератора на Хмельницькій АЕС. Співпраця із фірмою ALSTOM розпочалася ще на початку двотисячних років. Приводом стали технологічні проблеми на статорах генератора ТВВ-1000-2,  виготовлених на російському підприємстві «Електросила». Модернізація статора генератора на другому енергоблоці спеціалістами фірми ALSTOM стала для вітчизняної енергетики пілотним проектом. Після успішного її проведення було прийнято рішення про здійснення таких процедур на статорах аналогічних  генераторів інших АЕС нашої держави, зокрема, і на статорі генератора першого енергоблока. Згодом актуальною стала модернізація роторів, процес розпочався із ЮУАЕС, де відповідні заходи було проведено на третьому енергоблоці. До широкомасштабної модернізації долучилась і ХАЕС.

На зустрічі іноземні гості заявили, що вони зацікавлені у співпраці із ДП «НАЕК «Енергоатом» та його відокремленими підрозділами у сфері постачання високоякісних генераторів власного виробництва, які відповідають міжнародним стандартам. Під час обговорення вони цікавились вимогами, стандартами, які діють у ядерній галузі України, розглядали пропозиції фахівців щодо підвищення ефективності обладнання,  важливого для виробництва електроенергії

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS