Новини
Новини ОТГ

Бруківка та білий щебінь: як на Хмельниччині тергромада ремонтує дороги

У Чемеровецькій ОТГ за останні три роки, фактично з початку існування, на ремонти доріг та вулиць витратили майже 15 мільйонів гривень.

Вулиця Героїв Майдану – один з прикладів соціального партнерства тергромади та бізнесу.

Вдалося реалізувати на цій вулиці проект в тому, що закупляла матеріали на тротуар селищна рада, а роботи по вмощенню бруківки проводили бізнесмени. Між підприємцями була внутрішня домовленість – вони брали ділянки від будинку до будинку. Самі визначали, хто що має робити, ми в цьому участі не брали, – розповідає перший заступник Чемеровецького селищного голови  Юрій Войт.

За три роки у селищі впорядкували три вулиці з тротуарами загальною протяжністю близько двох кілометрів. Місцеві мешканці підхопили ініціативу влади і почали наводити лад у своїх дворах за свої гроші. У влади допомоги просили лише по дрібницях.

Загалом у Чемерівцях тепер понад 10 тисяч квадратних метрів вкладеної бруківки на вулицях, тротуарах та у скверах. На території тергромади поклали до 10 кілометрів асфальтних доріг за допомогою державних коштів. Та ще десятки кілометрів доріг з покриттям білим щебенем – за свої.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Читайте також: У селах Чемеровецької ОТГ встановлюють нові автозупинки

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter