Новини
Кримінал

Поліція відпустила мешканця Хмельниччини, який продавав смертельні таблетки для схуднення

20-річна британка Бетані Шипсі померла від пігулок для схуднення, надісланих їй з України. Її батько прилетів шукати відповіді на питання і дізнався, що мешканця Хмельниччини, який продав дочці таблетки, відпустили. Про це йдеться у програмі розслідувань “Гучна справа”.

Дівчина терпіла страшні муки перед смертю. Адже в пігулках була речовина для вибухівки. Хто розсилає по світу отруйні пігулки? І чи отруїли британку насправді? В української поліції немає ствердної відповіді. 

Як розповідається у сюжеті, 21-річну Бетані Шипсі зґвалтував її хлопець Беррі Фінч. Після того у дівчини погіршився психічний стан. Вона почала приймати психотропні препарати. Хлопець називав її товстою, хоч при зрості 162 см вона важила 47 кілограмів.

Пігулки дівчина замовила в Україні через інтернет. Батьки не стали забороняти їх. Через деякий час дівчина померла. Медики констатували отруєння невідомою речовиною. Та батьки це так не залишили, з’ясували, що Бетані приймала заборонені таблетки 2,4-динитрофенола, відомі як DNP або отрута. Хімічні складові препарату прискорюють обмін речовин, що може призвести до блювоти, зневоднення, надмірного потовиділення і неспокою. 

Як з’ясувалося, таблетки дівчині прислали з України, з міста Волочиськ. Їх надіслав хлопець на ім’я Андрій. Заплатила йому дівчина 130 доларів. Батьки звернулися в поліцію. 

У відповідь на запит британських правоохоронців українські поліцейські встановили особу 30-річного чоловіка. Він через інтернет-магазин здійснював продаж  саморобних стероїдів та препаратів для схуднення. Однак через нюанси в законодавстві зловмисник не був притягнутий до відповідальності: нормативний акт, що відносив цей препарат до отруйних речовин, утратив чинність у 2014 році. 

Батько Бетані прилетів до України, щоб дізнатися, чому так сталося. Адже є переписка з Бетані і документи, що чоловік відправив пакунок для дівчини. Та відповіді у поліцейських здивували: під час обшуку не знайшли отруйної речовини в капсулах.

Розслідування журналістів довело, що ніхто в Україні не займається контролем таких отруйних засобів. А мешканець України не поніс покарання за зберігання і продаж такої “хімії”.

“Я не продаю це більше, я просто хотів заробити грошей. Я можу сказати, що мені шкода”, – сказав батькові британки українець Андрій під час зустрічі.

Правоохоронці пообіцяли журналістам поновити справу Бетані, якщо поліція Британії офіційно направить їм всі документи.

Читайте також: На Хмельниччині за фактом загибелі дитини відкрили два кримінальних провадження

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter