Новини
Суспільство

До перспективного плану формування ОТГ Хмельниччини планують внести зміни

Перспективний план формування територій громад Хмельниччини передбачає утворення на території області 62-х об’єднаних територіальних громад. 47 громад (76%) вже створено, але не всі у повному складі, 4 об’єднані територіальні громади, утворені у поточному році, не передбачені в перспективному плані, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Однак, як показує нещодавно проведений аналіз не всі громади довели свою спроможність. Окрім того, Мінрегіон розробив проєкт нової Методики формування спроможних територіальних громад в частині критеріїв визначення ресурсної спроможності ОТГ. Відтак, враховуючи зазначене, фахівці облдержадміністрації та Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування попрацювали над оновленням перспективного плану формування територій громад області.

Керівники районів та ОТГ мають до 19 листопада опрацювати пропозиції та подати їх до обласної державної адміністрації, оскільки 21 листопада в адміністрації відбудеться засідання за участю депутатів Верховної Ради від області щодо обговорення остаточного варіанту перспективного плану. Після цього, розроблені та опрацьовані проекти змін до перспективного плану будуть направленні на розгляд Кабінету Міністрів України. 

Нагадаємо, Хмельницька область опинилась на третьому місці у рейтингу формування ОТГ.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter