Новини
Кримінал

У Хмельницькому облили фарбою скандального блогера, який знущався над атовцем

Хмельницький міськрайонний суд 15 листопада мав з другої спроби провести підготовче засідання у справі побиття хмельницького учасника АТО. Обвинувачений у справі – скандальний блогер Артур Сороченко, який виклав відео інциденту на своєму каналі на ютубі. Про це повідомляє сайт “Є”.

Перед хмельницьким судом блогера на прізвисько «Квадрат» зустрічали місцеві активісти. Сороченко теж приїхав із «групою підтримки». Спокійно місцеві молодики не дали обвинуваченому зайти у приміщення суду – один з активістів облив його чорною фарбою. А далі в хід пішли газові балончики та бійка. У супроводі поліції Сороченко таки зайшов до приміщення. 

Потерпілий учасник АТО, як і минулого засідання, не з’явився. Вдалося зв’язатись з його дружиною, яка повідомила, що чоловік відмовляється приходити на суд. 

«Вважаю, що слухання провести можна без потерпілого, оскільки він і не з’явиться у засідання. Він і не хотів написати заяву цю. Його змусили деякі люди, не зрозумілі», – зазначив Сороченко.

Призначити розгляд справи по суті без атовця просили адвокат блогера і прокурор. Однак суддя Трембач сказав, що хоче почути у залі суду думку потерпілого і переніс слухання на 3 грудня.

Нагадаємо, що у першій половині липня 2019 року, Артур Сороченко, перебуваючи поблизу входу до магазину «Євробуд» та кафетерію «Південний» у Хмельницькому підійшов до потерпілого Володимира Баули і вдарив його, знімаючи це на телефон. Поліція оголосила його у розшук і затримала у Миколаєві.

Він обвинувачується за ч. 1 ст.296 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт до шести місяців, або обмеженням волі до п’яти років.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter