Новини
Суспільство

У Хмельницькому обговорили остаточний проект нового парку

Днями архітектори громадської ініціативи «Proprostir» презентували мешканцям Південно-Західного мікрорайону остаточний ескіз проекту парку «Подільський». Це була остання зустріч з місцевими мешканцями.

За словами архітекторки Олени Джула-Райфшнайдер, у проект буде внесено ще декілька змін, які обговорили під час зустрічі, а потім кінцевий варіант опублікують. На цьому етап ескізного проекту завершиться. Згодом буде виготовлена проектно-кошторисна документація. Після рішення сесії міської ради стане відомо, коли стартують будівельні роботи на 7 гектарах землі. Їх планують розпочати з центральних доріжок.

Мешканці мікрорайону, які прийшли на громадське обговорення, кажуть: якщо зараз не розчистити територію, то невдовзі тут буде ліс. Крім того, зауважують, на відміну від інших мікрорайонів, Південно-Західний – єдиний, який не має парку. Додають: ходити цією зеленою зоною їм було некомфортно. І сподіваються, що новий парк буде і безпечним, і комфортним.

Планується, що у парку «Подільський» буде чимало атракцій як для дорослих, так і для дітей. Два дитячих майданчика, сквер із фонтаном, спортивний майданчик. Також проектом передбачені громадські вбиральні, освітлення, лавочки та смітники. А ще – галявини для гнучкого використання, як активного, так і пасивного, оглядовий майданчик. І – огороджена зона для вигулу собак, де їх можна буде спокійно спускати з повідків.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Читайте також: У парку Хмельницького планують демонтувати 13 тимчасових споруд

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter