Новини
Події

У Хмельницькому поліція склала 20 протоколів за домашнє насильство

У Хмельницькому поліція за два місяці склала 20 адміністративних протоколів за домашнє насильство та 8 заборонних приписів. Про це повідомляється на сторінці правоохоронців у Фейсбуці.

“Незабаром в Україні стартує акція «16 днів проти насильства». Цього року в роботі поліції з’явився кардинально новий підхід до боротьби з цим антисоціальним явищем — це спеціально підготовлені мобільні групи реагування на факти домашнього насильства. Члени цих груп пройшли відповідний курс для роботи як з самими насильниками, так і з їхніми жертвами, – йдеться у повідомленні.

Такі групи два місяці тому з’явились і на Хмельниччині. Екіпажі у складі одного патрульного та одного дільничного офіцера поліції на спеціально виділеному автомобілі чергують у цілодобовому режимі і готові будь-якої миті виїхати для надання кваліфікованої допомоги .

Поліцейські мають право виносити заборонні приписи та складати адміністративні протоколи за домашнє насильство.

Зазначимо, відповідно до п. 16 ст. 1 Закону про домашнє насильство терміновий заборонний припис — це спеціальний захід протидії домашньому насильству, що вживається уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України як реагування на факт домашнього насильства та спрямований на негайне припинення домашнього насильства, усунення небезпеки для життя і здоров’я постраждалих осіб та недопущення продовження чи повторного вчинення такого насильства. Цей припис виноситься у разі існування безпосередньої загрози життю чи здоров’ю постраждалої особи з метою негайного припинення домашнього насильства, недопущення його продовження чи повторного вчинення.

Раніше Старокостянтинівський суд виніс постанову домашньому кривднику – 170 гривень штрафу. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter