Новини
Кримінал

На Хмельниччині ліквідували “конвертаційний центр”: вилучили півмільйона гривень

На Хмельниччині правоохоронці ліквідували «конвертаційний центр», який надавав послуги з мінімізації податкових зобов’язань підприємців. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Встановлено, що зловмисники за грошову винагороду отримували від громадян нотаріально посвідчену довіреність для представництва інтересів, здійснювали їх державну реєстрацію як фізичних осіб-підприємців та відкривали рахунки у банках. Після цього вони оформляли документи про нібито постачання товарів, робіт (послуг) вказаними ФОПами для підприємств реального сектору економіки, які і перераховували на їх рахунки кошти. Надалі ці кошти незаконно обготівковувались”, – йдеться у повідомленні.

Під час низки обшуків правоохоронці вилучили понад півмільйона гривень готівкою, документи, які відображають проведення безтоварних фінансових операцій та зняття коштів в банках, первинні фінансово-господарські документи, чекові книжки тощо.

Наразі триває комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Раніше на Хмельниччині детективи викрили конвертаційний центр, що використовувався для ухилення від сплати податків, відмивання нелегальних доходів, шахрайства та незаконного відшкодування податку на додану вартість.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter