Новини
Суспільство

Волонтери творчої сотні з Хмельниччини підтримують бійців на передовій

Нещодавно з чергової, вже 46-ї, поїздки в район проведення операції Об’єднаних сил повернувся мистецько-волонтерський колектив громадської організації «Творча сотня «Рух до перемоги». Оксана Радушинська, а саме вона створила і очолює організацію, – відома на Хмельниччині та за її межами громадський діяч, журналіст, письменниця та поетеса, автор численних видань для дорослих та дітей, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ступеня, лауреат багатьох премій. Вона – єдина в Україні волонтерка-візочниця, яка регулярно, починаючи з квітня 2014 року, організовує волонтерсько-культурологічні поїздки спочатку до військових частин та на полігони, а згодом і на Схід.

Навесні 14-го, коли всі небайдужі люди почали активно допомагати армії, я, маючи досвід створення концертних програм та роботи з аудиторією, зібрала однодумців і ми організували концерт на військовому аеродромі. Сказати просто, що ми хвилювались – це нічого не сказати. Ми не знали як нас сприймуть військові. Але з першим акордом, з першою піснею, коли побачили захоплені очі глядачів у формі, зрозуміли що робимо потрібну справу, – розповідає Оксана Петрівна.

Маючи досвід виступів на полігонах та у пункті постійної дислокації військових частин, творчі волонтери в лютому 2015 року вирушили в гості до хмельницьких спецпризначенців на Луганщину. Саме там вони побачили вперше і блок-пости, і людей зі зброєю. Там же під час концерту перед земляками артисти побачили і першого пораненого бійця.

Колектив «Творчої сотні «Рух до перемоги» – це високопрофесійні артисти – працівники філармонії, школи мистецтв, студенти мистецьких вишів, творчі та яскраві особистості. А ще – військовослужбовці, для котрих музика та пісня є такою ж невід’ємною складовою життя, як і армійська служба. Разом вони щоразу створюють не просто концерт, а своєрідну літературно-музичну виставу, торкаючись основоположних тем нашого життя і найпотаємніших струн у душах своїх вдячних слухачів у одностроях.

За всі свої поїздки Оксана Петрівна зібрала величезний архів фотографій, зроблених татом – Петром Онуфрійовичем, має сотні знайомих військових з різних частин і куточків України. Можливо з часом  все побачене і пережите ляже в основу чергової книги.

Сергій Жмурко. Фото – Петро Радушинський  та Сергій Жмурко

#АрміяInform_Хмельницький

Читайте також: Журналістка, письменниця та волонтерка зі Старокостянтинова Оксана Радушинська отримала відзнаку Міноборони

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter