Новини
Події

Рибні браконьєри на Хмельниччині завдали понад 10 тис. грн збитків

За місяць порушники завдали понад 10 тисяч гривень збитків рибному господарству Хмельниччини, повідомляє рибоохоронний патруль області.

“У період з 1 по 30 листопада 2019 року державними інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля проведено 61 рибоохоронний рейд та викрито 74 порушення природоохоронного законодавства, з яких 23 – грубі. Також складено 16 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 17 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Крім цього, оформлено 18 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна”, – йдеться у повідомленні.

За цей період на порушників накладено 1 360 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 10 191,5 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 281 кг водних біоресурсів. Також вилучено 18 од. заборонених знарядь лову та ще 44 од. – за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

Крім цього, 50 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Нагадаємо, раніше Хмельницький рибоохоронний патруль під час перевірки на ринках виявив незаконний продаж річкового рака.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter