Новини
Кримінал

Трагічне полювання на Хмельниччині: мисливець вистрелив у людину

У Полонному на Хмельниччині судитимуть мисливця за необережне заподіяння тяжкого ушкодження. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Як встановили під час слідства, 17 серпня цього року чоловік разом зі своїм товаришем та його 18-річним сином прийшли на законне полювання на дичину до ставка Синичине, що у Понінківському лісництві. Ввечері мисливець вистрелив у бік очерету з рушниці, зарядженої патроном 12 калібру, спорядженого шротом (3,25 мм), не знаючи, що туди якраз зайшов юнак. Молодий чоловік отримав тяжкі травми.

“Слідчі кваліфікували дії мисливця за статтею 128 Кримінального кодексу України – необережне заподіяння тяжкого тілесного ушкодження”, – зазначають у суді.

Санкція цієї статті передбачає покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років.

Як повідомлялося раніше, незважаючи на внесення тварин до Червоної книги України, браконьєри продовжують відстріл лосів на Хмельниччині.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter