Новини
Події

На Хмельниччині затримали рибалок з незаконним уловом

Рибпатрульні Хмельниччини 11 грудня виявили два грубих порушення правил рибальства. Про це повідомляє прес-служба рибпатруля.

Як зазначається, інспектори викрили місцевих мешканців, які здійснювали незаконний вилов раків на водоймі-охолоджувач Хмельницької АЕС, поблизу м. Нетішин Славутського району. Порушники виловили 28 екз. та 18 екз річкового раку. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 714 грн та 459 грн відповідно.

На осіб складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до Нетішинського міського суду.

Того ж дня під час здійснення рибоохоронного рейду на ринку «Вікторія», що м. Кам’янець-Подільський, задокументовано 3 випадки продажу водних біоресурсів без документів. Державні інспектори вилучили 97 кг. На всіх порушників складені протоколи про адміністративні правопорушення ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.

За інформацією прес-служби, у період з 1 до 10 грудня 2019 року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено один протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, чотири – за ч. 3 ст. 85 КУпАП та сім – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 14 од. заборонених знарядь лову та 24 кг водних біоресурсів.

«У порушників вилучено 93 кг водних біоресурсів та одне заборонене знаряддя лову. Накладено штрафів на суму 340 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 459 грн», – повідомив в.о. керівника рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.

На всіх порушників складені протоколи про адміністративні правопорушення ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцями скоєння правопорушень.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Нагадаємо, з п’ятого грудня 2019 року стартує заборона на вилов річкових раків у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області, яка триватиме до 30 червня 2020 року включно. 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter