Новини
Кримінал

Щоб “відмазати” сина, хмельничанка віддала шахраям майже мільйон гривень

Хмельницькі слідчі завершили розслідування “мільйонного” шахрайства. Тепер на зловмисників чекає суд, повідомили у секторі поліції області.

Нагадаємо, у лютому цього року хмельницькі поліцейські затримали групу мешканців Сумщини, які ошукували хмельничан. Серед потерпілих була і 76-річна мешканка обласного центру, яка віддала шахраям 26 тис доларів США та 6 тис євро, що у перерахунку становило 917 тис грн.

Як встановили працівники поліції, зловмисник разом зі спільником заздалегідь підготували план заволодіння коштами. Один із шахраїв зателефонував на стаціонарний телефон до пенсіонерки та, представившись її сином, повідомив, що начебто скоїв дорожньо-транспортну пригоду з летальними наслідками і попросив грошей. Схвильована жінка навіть не усвідомила, що розмовляє зі сторонньою особою, і одразу погодилась віддати всі свої заощадження, аби допомогти сину.

“Вже за годину після цієї розмови зловмисник, представившись помічником прокурора, прибув за вказаною потерпілою адресою та отримав від неї кошти”, – розповідають поліцейські.

У процесі досудового розслідування було зібрали достатньо доказів вчинення цією особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України — шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Справа спрямована на розгляд до Хмельницького міськрайонного суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, поліція Хмельницької області розслідує обставини трьох шахрайств із банківськими картками, в результаті яких мешканці області втратили загалом понад 50 тисяч гривень.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter