Новини
Події

Держекоінспекція склала перші протоколи за збут ялинок на Хмельниччині

У рамках операції «Новорічна ялинка -2020» Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області склала п’ять протоколів про адміністративні правопорушення за ст..88-1 КУпАП, Вони будуть спрямовані до суду для прийняття рішення щодо притягнення правопорушників до відповідальності, інформує пресслужба відомства.

Зазначається, що за порушення порядку придбання чи збуту новорічних ялинок без документів, що підтверджують законність їх придбання, передбачена відповідальність згідно зі статтею 88-1 Кодексу України та тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 гривень з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої. За аналогічне правопорушення в межах природно-заповідного фонду сума накладеного штрафу складає 1700-3655 грн.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області закликає купувати новорічні ялинки тільки в організованих пунктах продажу. Згідно з законодавством України, підприємці повинні мати при собі такі документи: накладну з лісництва (при перевезенні товарно – транспортну накладну), сертифікат радіаційного обстеженні дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою. В разі виявлення правопорушення, винні особи можуть бути притягнуті не тільки до адміністративної, а й до кримінальної відповідальності.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter