Новини
Події

Суд на Хмельниччині зобов’язав батька віддавати сину п’яту частину своїх доходів

Новоушицький районний суд частково задовольнив позов сина до батька про стягнення аліментів на навчання. Про це повідомляє пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

Як зазначаєтся, із позовом до суду звернувся 19-річний студент-медик із Новоушицького району. Просив стягнути зі свого батька аліменти на період навчання до 2023 року в розмірі ¼ від усього доходу. Мотивував тим, що наразі сам не може заробляти, а його мати отримує невелику зарплату, у той час як вартість навчання у мед університеті складає 26 тисяч гривень на рік, також потрібно платити за орендовану квартиру, доїзд, канцелярію. Натомість батько працює і одержує пенсію, утриманців не має.

Відповідач у суді запевнив про готовність платити аліменти на навчання сина, але не четверту, а шосту частину від свого доходу, бо, пояснив, хворіє і багато витрачає на лікування.

«Суд вважає, що позивач довів, що потребує матеріальної допомоги у зв’язку з навчанням та можливість батька надавати таку допомогу… При визначенні  розміру аліментів, суд бере до уваги, що відповідач інших утриманців немає, є офіційно працевлаштованим, отримує заробітну плату та пенсію, однак хворіє та потребує постійного лікування, на що витрачає значну частину своїх коштів», – зазначає суддя. 

Тож Новоушицький районний суд ухвалив рішення про щомісячне стягнення з батька сину аліментів на навчання в розмірі 1/5 частки його заробітку (доходу) до закінчення навчання (2023 року).

Нагадаємо, судді апеляційного суду відправлятимуть правосуддя у мантії нового зразка.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter