Новини
Інфраструктура

Біля озера в Хмельницькому з’явиться комфортна зона відпочинку

У мікрорайоні Озерна в Хмельницькому з’явиться комфортна зона відпочинку біля озера. Адже окрім лісу, мешканцям мікрорайону гуляти ніде, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

“Ліс є ліс. І ніяким чином не облаштований для відпочинку. По суті, це буде єдина зелена зона в мікрорайоні, куди можна буде прийти з дітьми і відпочити. Тим більше, що мікрорайон розбудовується”, – розповів начальник міського управління ЖКГ Василь Новачок.

Проект, за яким буде змінюватися територія, виготовили ще 2017 року. Цього року нарешті знайшли підрядника. Ним стало приватне підприємство “Архітектоніка”. До роботи взялося у жовтні. Наразі вздовж вулиці Озерної майже збудована пішохідна доріжка з бруківки. На зиму підрядник взяв паузу. Роботи відновлять у квітні чи травні.

За проектом, вже наступного року там з’являться пішохідні доріжки, нове освітлення, лавки та урни для сміття. 

“Буде облаштовано доріжку по периметру озера, лавочки, урни. Зі сторони Панаса Мирного доріжки не буде, бо там стрімкий укіс”, – пояснив Василь Новачок.

За його словами, нормальної інфраструктури біля озера тут не було ніколи. Благоустрій території навколо водойми обійдеться міському бюджету у майже в 6 мільйонів гривень.

“Майже один мільйон використали цього року. На наступний заплановано два мільйони. У березні проситимемо додаткового фінансового ресурсу, бо це потрібний об’єкт”, – зауважив Василь Новачок.

Детальніше – у сюжеті МТРК “Місто”:

Раніше громадська ініціатива Proprostir оприлюднила ескіз ще однієї частини парку “Подільський”.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter