Новини
Суспільство

У Хмельницькому утеплили 15 будинків

Упродовж 2019 року в Хмельницькому утеплили 15 будинків. Про це повідомив заступник начальника управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради Володимир Путін.

За його словами, 13 будинків утеплено за програмою відшкодування частини кредитів на заходи з енергозбереження та два – за рахунок співфінансування капітальних ремонтів.

«Програма існувала з 2013 року, але реально запрацювала в місті з 2016 року. Ми максимально сприяємо розвитку ОСББ. Маємо багато прикладів якісного управління будинками ОСББ, де замінені вікна, утеплений фасад і мешканці платять за енергоресурси до 40% менше», – зазначив Володимир Васильович.

Наразі у Хмельницькому діє Програма відшкодування частини відсоткових ставок та кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження відновлювальних джерел енергії та заходів з енергозбереження, термомодернізації багатоквартирних житлових будинків у м. Хмельницькому на 2019-2022 роки.  Відшкодування частини кредиту з міського бюджету м. Хмельницького надається ОСББ, ЖБК у розмірі до 50%, та 25% із державного від максимального розміру основної суми (тіла) кредиту.

На сьогодні в Хмельницькому діють 390 ОСББ.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter