Новини
Кримінал

Хмельницький військовослужбовець погорів на хабарі у 80 тисяч гривень

На Хмельниччині військовослужбовець Міністерства оборони погорів на хабарі у 80 тисяч гривень за виграш у тендері і 40 тисяч гривень за допомогу у наданні відстрочки від призову. Про це повідомляє у Фейсбуці Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Як встановили правоохоронці, начальник одного з відділів структурного підрозділу Міністерства оборони у Хмельницькому організував схему одержання «відкатів» за виграш у тендері на постачання природного газу для об’єктів МОУ м. Хмельницький на 2019-2020 рр.

Правоохоронці задокументували одержання 80 тисяч гривень неправомірної вигоди через залученого посередника. Крім того, в ході досудового розслідування задокуменували отримання службовцем 40 тисяч хабара за вплив на посадових осіб одного з військкоматів області. За визначену грошову нагороду, останній обіцяв допомогти з вирішенням питання щодо надання відстрочки від призову на строкову військову службу місцевому жителю.

Учора, 24 грудня, в ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання, роботи та в транспортному засобі фігуранта справи було виявлено та вилучено підтверджуючі документи щодо вчинення кримінального правопорушення та кошти, які останній отримав в якості неправомірної вигоди.

Вирішується питання щодо затримання військовослужбовця в порядку ст.208 КПК України та оголошення підозри останньому. Тривають слідчі дії.

Раніше на Хмельниччині на хабарі впіймали голову селищної ради.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter