Новини
Суспільство

На Хмельниччині суд покарав жінку за передачу в колонію

Шепетівський міськрайонний суд визнав 30-річну шепетівчанку винуватою у незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні наркотичного засобу без мети збуту (частина 1 статті 309 Кримінального кодексу України) і оштрафував її на 1700 гривень – про таке покарання домовилися сторони в угоді про визнання винуватості, укладеної між прокурором та підозрюваною у злочині. Своїм вироком суд угоду затвердив, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду . 

Як встановив суд, жителька Шепетівки у лютому 2019 року, збираючи передачу своєму братові, що відбував покарання у місцевій виправній колонії, до продуктів харчування поклала й канабіс, який попередньо зібрала, висушила й подрібнила. Проте до адресата наркотики не потрапили – їх знайшли працівники контрольно-пропускного пункту виправного закладу.

«Згідно з висновком експерта, надана на експертизу речовина рослинного походження є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом, маса якого у перерахунку на висушену речовину становить 59,13 г», – зазначено у вироку суду, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Довідково: Відповідно до ч.ч.2, 4 статті 469 Кримінального процесуального кодексу України, за ініціативою прокурора або підозрюваного чи обвинуваченого може бути укладена угода про визнання винуватості у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Читайте також: Президент підписав указ про призначення судді на Хмельниччині

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter