Новини
Суспільство

У Хмельницькому рятувальники поспілкувалися з продавцями піротехніки

Аби новорічні та різдвяні свята пройшли безпечно, та не було випадків травмування піротехнічними виробами, фахівці Служби порятунку Хмельниччини проводять профілактичні заходи, під час яких знайомлять містян з правилами безпеки у разі їх зберігання та використання.

У понеділок, 26 грудня, рятувальники завітали до одного зі спеціалізованих магазинів Хмельницького з продажу піротехнічної продукції та поспілкувалися з усіма, кого довелося зустріти всередині магазину та на вулицях міста.

Насамперед фахівці ДСНС радили не купувати несертифіковану продукцію у стихійних місцях продажу, зберігати піротехнічні вироби на значній відстані від нагрівальних приладів у закритому, сухому, прохолодному місці, що часто провітрюється; у жодному разі не допускати відкритого вогню в приміщенні, де зберігаються вироби. Також рятувальники наголосили на тому, що піротехнічні вироби бояться вологи – це може позначитися на їх роботі. Відсирілі піротехнічні вироби категорично заборонено просушувати на батареях та печах, їх можна відновити шляхом зберігання у сухому теплому приміщенні протягом кількох днів. Заборонено кидати піротехнічні вироби у багаття; не розбирати та не піддавати їх механічним впливам; зберігати піротехнічні вироби у недоступному для дітей місці; не курити, працюючи з піротехнікою. Також не можна працювати з піротехнічними виробами у нетверезому стані, використовувати піротехнічні засоби тільки відповідно до інструкції і за призначенням.

Читайте також: Ще одну поліцейську станцію відкрили на Хмельниччині

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter