Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому запрацювала нова установка для знезараження води

На комунальному підприємстві “Хмельницькводоканал” запрацювала нова гіпохлоридна установка, що виробляє речовину для знезаражування води.

“Відтепер ми не лише вироблятимемо екологічніший та безпечніший за хлор гіпохлорид для своїх потреб, а й продаватимемо його іншим підприємствам”, – прокоментував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Гіпохлорид натрію буде вироблятися із звичайної кам’яної солі, концентрація хлору в ньому у понад 30 разів нижча, ніж у рідинах, що використовувалися раніше, отже, вода матиме значно кращу якість.

До слова, якість води відтепер контролюється електронно – всі показники фахівці бачать наживо на екрані смартфону і в разі відхилень зможуть відреагувати миттєво.

Вартість установки – 12,5 млн грн. Економія від її використання – 1,5 млн грн на рік (раніше купували хлору на 2 млн грн в рік, тепер на роботу установки витрачатимуть лише 500 тис. грн).

Окрім нової установки працівники підприємства у подарунок отримали 3 нові автомобілі з повною комплектацією для реагування на аварійні ситуації.

Читайте також: У Хмельницькому встановили нові тарифи на воду

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter