Новини
Суспільство

Повірка лічильників у Хмельницькому подорожчала

Нові тарифи на повірку лічильників холодної води встановили у Хмельницькому, повідомляє vsim.ua з посиланням на «Хмельницькводоканал».

Варіанти повірки наразі є три:

  • заміна лічильника на інший, вже повірений. Це стосується лише лічильників марок КВ-1,5 та ЛК-1,5. Коштуватиме така послуга 187,2 гривні;
  • віддати на повірку власний підключений лічильник. Разом з демонтажем це коштуватиме 278,6 гривні;
  • віддати на повірку попередньо знятий лічильник. Вартість – 98,7 гривні.

За словами прес-секретаря «Хмельницькводоканалу» Сергія Буряківського, в останньому випадку потрібно попередньо розпломбувати лічильник. А після повірки та встановлення споживачем – знову запломбувати. Ця послуга є безкоштовною.

Періодична повірка лічильників є обов’язковою, зазначають у «Хмельницькводоканалі». Робити її потрібно раз на три-чотири роки залежно від виробника та типу пристрою. Якщо лічильник не повірити вчасно, споживачу можуть донарахувати вартість втраченої води як при самовільному користуванні.

Попередньо повірка лічильників коштувала:

  • заміна лічильника марки КВ-1,5 та ЛК-1,5 на повірений – 179,44 гривні;
  • повірка власного підключеного лічильника – 270,83 гривні;
  • повірка попередньо знятого лічильника – 90,89 гривні.

Нагадаємо, у Хмельницькому виконавчий комітет міськради офіційно прийняв рішення про перерахунок вартості тепла та гарячої води за грудень 2019 року. А в Славуті, починаючи з 1 листопада 2019 року, тарифи на послугу із постачання теплової енергії були затверджені майже на 14% менші від попередньо затвердженого тарифу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter