Новини
Події

Браконьєри спустошують водойми Хмельниччини: невтішна статистика

З початку року на Хмельниччині вже зафіксовано 31 порушення природоохоронного законодавства. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля.

Як зазначається, складено сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 12 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП та п’ять – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Оформлено сім актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 10 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 188 кг водних біоресурсів та 22 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1020 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 391 грн», – повідомив в.о. керівника рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.

Наприклад, дев’ятого січня під час здійснення рибоохоронних рейдів на ринках області задокументовано 2 випадки продажу водних біоресурсів без документів. Із порушеннями торгували у м. Старокостянтинів та смт Нова Ушиця. Рибпатрульні вилучили 97,8 кг риби, а саме: 52,8 кг карася сріблястого, 30 кг товстолоба та 15 кг коропа.

На всіх осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцем скоєння правопорушення.

Того ж дня рибпатрульні викрили місцевих мешканців, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – шістьма екранами. Інцидент стався на р. Случ, поблизу с. Самчики Старокостянтинівського району. Порушники виловили по 6 екз. карася сріблястого. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 204 грн.

На всіх порушників складено адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцем скоєння правопорушення.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter