Новини
Суспільство

У Хмельницькому почали фіксувати перші випадки важкого грипу

До Хмельницької міської інфекційної лікарні потрапило вже 17 хмельничан із клінічно підтвердженим грипом типу А. Майже в усіх пацієнтів вірус дав ускладнення.  Про це йдеться у сюжеті МТРК “МІсто”.

“За вихідні дні три особи пройшли через реанімацію. Ще двоє в реанімації, серед них вагітна жінка з Хмельницького, її стан покращується”, – розповіла головна лікарка лікарні Оксана Піддубна.

Цьогорічний сезон підвищення захворюваності трохи спізнився, торік він прийшов у листопаді. Поріг захворюваності на грип у Хмельницькому наразі не перевищений.

“У нас мінус 49% до порогу. Цьому сприяло те, що канікули були в учнів. Зараз є перші випадки важкого грипу. Інфекціоністи прогнозують на кінець січня – початок лютого спалах грипу”, – зазначив начальник управління охорони здоров’я Борис Ткач.

До спалаху грипу в інфекційній лікарні готуються. Особливо після летальних випадків, що відбулися в інших регіонах.

“Лікарня розрахована на 150 ліжок, але коли була епідемія, ми могли прийняти до 280 хворих. Ми розгортали додаткові відділення, доставляли ліжка”, – додала Оксана Піддубна.

За прогнозами МОЗу, в цьому році на грип перехворіють 6 мільйонів українців. Легше перенести недугу допоможе щеплення. Вакцину можна придбати в аптецах міста.

Детальніше – у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter