Новини
Суспільство

Хмельницький отримає 160 тис. євро гранту

Хмельницький отримає 160 тис. євро на реконструкцію каналізаційно-насосних станцій. Міський голова Олександр Симчишин підписав грантовий договір з NEFCO на реконструкцію та переоснащення каналізаційно-насосних станцій. За цим договором місто отримає 160 тис. євро безповоротної допомоги, інформує міська рада.

Як зазначається, Хмельницька міська рада та Північно Екологічна Фінансова Корпорація (NEFCO) розпочала проєкт з реконструкції та технічного переоснащення каналізаційно-насосних станцій №2, 7, 12.

В ході реконструкції будуть замінені насосні агрегати, здійснено електромонтажні роботи, реконструкція даху та системи вентиляції, ремонтні роботи в середині приміщень.

Загальна вартість робіт: 1,1 млн. євро, що включають в себе: 820 тис. євро кредиту від NEFCO, 160 тис. євро гранту (безповоротна фінансова допомога від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP) та 120 тис. євро власного внеску.

20 січня після року підготовки усієї документації, було підписано грантовий договір, що дає змогу уже найближчим часом розпочати тендерні процедури та завершити реалізацію проекту до кінця 2020 року.

У міській раді відзначили, що вже не перше отримання гранту Хмельницькою міською радою. Протягом 2018-2019 року на термомодернізацію ЗОШ 14 та ДНЗ 29 було отримано 200 тис. євро від фонду E5P відповідно до проєкту NEFCO, ще 5 млн. євро Хмельницький отримає від ЄС для реконструкції міського сміттєзвалище в рамках співпраці з ЄБРР.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter