Новини
Суспільство

“Шлюб за добу”: у Хмельницькому швидко одружилися майже сто військовослужбовців

Майже три роки у Хмельницькому діє пілотний проект «Шлюб за добу». Таким, без перебільшення, впевненим стартом у сімейне життя вже встигли скористатися близько сотні військовослужбовців, повідомляє “АрміяInform”

Усе законно. Подружні пари отримують на руки офіційні документи з відділів державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАКС). Подібні проєкти сьогодні реалізуються в багатьох містах України.

“Близько сотні від усіх наших наречених ‒ військовослужбовці Хмельницького та інших регіонів України. Причин для укладання шлюбу за 24 години є багато. Від банального не бажання чекати в черзі, до необхідності, викликаною обставинами військової служби, як то, приміром, відрядження на Схід”, ‒ каже пані Наталя, яка працює в команді організаторів проекту.

Від січня 2019 року для пар, у яких він або вона мають статус учасника бойових дій, «Шлюб за добу» у Хмельницькому зробили пільговим. Їх звільнили від сплати за послуги ДРАЦС (державна реєстрація актів сімейного стану), а це ‒ майже 60% від загальної вартості послуги.

“За два тижні я знову їду на Схід. Хочу, аби мене вдома чекала не моя дівчина, як раніше, а моя дружина. Тому напередодні Водохреща зробив Людмилі пропозицію. Вона погодилась. Ми разом вирішили зробити це без офіціозу, зайвих приготувань, навколовесільних клопотів-переживань, черг, а головне – швидко. Вчора ми зателефонували до «Шлюб за добу», швиденько принесли усі необхідні документи, написали заяви і.., вуаля. Не мине і 24 години, як ми станемо сім’єю”, ‒ ділиться Артем ‒ капітан, учасник бойових дій. 

Загалом за час дії проєкту в Хмельницькому «швидкий шлюб» взяли більше 1200 пар наречених, які з різних причин за 24 години воліли узаконити свої стосунки.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter