Новини
Культура

У хмельницькій арт-галереї відкрили «Рік кольору»

У музейній галереї «квARTира» при Хмельницькому обласному художньому музеї 23 січня презентували нову концепцію роботи на 2020 рік.

Протягом року у мистецькій галереї будуть представлені перлини колекції ХОХМ.

«2020 – рік кольору в музейній галереї квARTира. Серія виставок, присвячена шести кольорам та їх відтінкам, акцентує увагу на властивостях кольору та демонструє розмаїття колекції Хмельницького обласного художнього музею»,  – розповіла куратор нового виставкового проекту «Всі відтінки…» Марія Фролова.

Першим з основних кольорів, який презентує проект, став чорний. Так, живописні полотна, графічні роботи та скульптура, в яких домінує саме чорний колір, склали нову експозицію «квARTири».

Твори легендарних українських митців Тіберія Сільваші, Володимира Бовкуна, Романа Романишена, Карла Звіринського та інших у романтиці відтінків чорного вже доступні до огляду.

Крім того, особливої уваги заслуговують містично-іронічні роботи живописця, головного художника Хмельницького академічного театру ляльок «Дивень», члена Національної спілки театральних діячів України Михайла Ніколаєва.

Свято кольору українського арту, за словами музейників, буде змінюватись кожні два місяці.

Охочі до мистецького розвитку хмельничани та поціновувачі чорного кольору можуть оглянути виставку «Всі відтінки… Чорний» до березня.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter