Новини
Суспільство

У Кам’янці презентують нові знахідки археологів

У конференц-залі НІАЗ «Кам’янець» діє виставка «Скарби Подільської минувшини». Про це повідомляє прес-служба міської ради.

На огляд відвідувачів експозиції, яка діятиме до 31 січня, презентовано предмети побуту другої половини ХІХ – першої половини ХХ ст. (керамічний посуд, дерев’яні речі хатнього вжитку), які передані в дар заповіднику, та знахідки, що виявлені у 2019 році під час археологічного нагляду за земляними роботами на території НІАЗ «Кам’янець».

Головними експонатами виставки є макітра з с. Новополь Балтського району, яку передала Мая Руденко; колекція горщиків і глечиків з с. Врублівці Кам’янець-Подільського району від Андрія Андруховського; традиційні подільські кам’яні стовпці, які надійшли до музейних фондів від сільського старости Залучанської сільради Анатолія Марцінишина.

Також відвідувачі можуть ознайомитись із знаменитим французьким фарфором першої половині ХХ ст., що був виявлений під час нагляду за прокладанням інженерних мереж навесні 2019 року на пл. Польський ринок, та колекцією клеймованої цегли.

Час роботи виставки: з понеділка по четвер – з 8.30 до 17.00 год, у п’ятницю – з 8.30 до 16.00. Вхід вільний.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter